Referat: Vejby IF - Ödåkra IF

Hallå Veteranos!
Oj, oj, oj vilken FIGHT !!!!!!
Gårdagens match mot serieledande Ödåkra skulle utvecklas till ett veritabelt slagfält där det inte sparades på något i duellerna…..

Ödåkra med Björn Westerblad i spetsen tog tag i matchen direkt från start och vi blev klart tillbakapressade. Efter 20 minuter tog Ödåkra ledningen och vi lyckades inte skapa något direkt i anfallsväg.
MEN så i den 25e minuten sköt Jordö ett skott som målvakten inte lyckades hålla och Gurra var påpassligt framme och petade in bollen till 1-1??
Målet gav oss massor av energi och vi tog för oss på ett helt annat sätt i närkamperna. Ödåkra blev klart överraskade och vi tog över mer av spelet vilket resulterade i 2-1 ledning när Gurra, i 30e minuten, snyggt spelade fram Jordö som satte dit den!! Halvtid!

I andra halvlek blev spelet allt tuffare och båda lagen smällde på rejält i närkamperna och Ödåkra blev mer och mer frustrerade då dom säkert hade väntat sig en ”enkel seger” mot oss.
Med 10 minuter kvar kom matchens prestation signerad av Gurra som, framspelad av Robban, dribblade bort hela Ödåkraförsvaret på egen hand och kallt rullade in 3-1 via stolpen??

Nu kokte det över i Ödåkra lägret och i samband med en tuff duell framför deras avbytarbås gick topplocket på en av avbytarna som skällde på domaren så det hördes ända ner till Källan…. 2 gula kort och utvisning med fortsatt skrikande på domaren hela vägen in i omklädningsrummet?

Ödåkra reducerade till 3-2 med 5 minuter kvar och i slutminuterna gjorde Jalle en kanonräddning när han kastade sig mot en framrusande Ödåkraspelare och hann ta bollen innan hann fick en doja i huvudet…. Men ingen fara….

Igår var vi absolut seriens bästa lag med en stabil backlinje där Alex och Jocke styrde spelat utmärkt och på mitten tog Jordö och Ronnie för sig mer och mer ju längre matchen gick. Rille, som var dagens Matchcoach, gjorde en otrolig arbetsinsats och gick in 100% i alla närkamper. Gurras betydelse för laget bekräftas av insatsen idag ”Vejby weltclasse”!!
Ja, alla i laget kan räknas upp en dag som denna och segern kändes grymt skön!!

Nu väntar årets sista seriematch hemma mot Eskils om 2 veckor.